Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi'nden Resul-i Ekrem’in (s.a.a) kutlu doğumu için Kur'an ziyafeti

2024-09-21 08:45:31

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’ne ait Musul’da faaliyet yürüten Fikri ve Kültürel Faaliyetler Şubesi, Sadık El-Emin Kur'an Derneği ile koordineli olarak, Ninova kentinin Telafer ilçesinde Kur'an forumu düzenledi.

Rahmet Peygamberi Hz. Muhammedin (s.a.a) kutlu doğum günü münasebetiyle El-Zehra Camii ve Hüseyniye’sinde düzenlenen etkinlikte dini seminerler verildi.

Musul’daki Fikri ve Kültürel Faaliyetler Şubesi yetkilisi  Şeyh Halil el-Ulyavi, Kerbela Ajanbsı’na yaptığı açıklama “Tören, Sadık el-Emin Kur’an derneğinin üyeleri tarafından okunan mübarek Kur'an ayetleriyle başladı. Manevi bir atmosferin hakim olduğu etkinliğe, bölge halkından büyük bir katılım oldu” dedi.

Kur’an tilavetinin ardından Peygamber Efendimiz (s.a.a) ve Ehlibeyt’in (a.s) pak hayatlarını anlatan bir seminer verildiğini belirten Ulyavi, “Bu hayat, insanî iletişim kavramlarının ve ilkelerinin canlı bir örneği ve açık bir yansımasıdır. Kur'an'a ve pak Ehlibeyt'e bağlılık aracılığıyla örnek alınacak bir rehberdir” dedi.

Törende Resulullah’ı (s.a.a) anlatan şiirlerin okunduğunu ifade eden Ulyavi, ardından İmam Hüseyin (a.s) ziyaretnamesi ve Kumeyl duası okunduğunu söyledi.

Haber: İmad Bao

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

المرفقات

العودة إلى الأعلى