Endonezya gazetesi: İmam Zeynelabidin (a.s) Kerbela'da babasının başını kesenlerden böyle intikam aldı
Endonezyalı yarı resmi Republika gazetesi, Kerbela savaşından sonra İmam Ali bin Hüseyin’in (a.s) yaşadıklarını anlatan bir yazıyı ana sayfadan yayınladı. Yazıda, 680 yılında meydana gelen Kerbela savaşından sonra pak Ehlibeytin ve Sahabe-i Kiram’ın başına gelen katliamlar anlatıldı.
Mukaddes Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’ndeki Kerbela Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından çevirisi yapılan makalede şu ifadeler kullanıldı:
“Kerbela faciası Müslümanlar arasında hiç bitmeyecek bir hüzün bıraktı. Zira Yezid bin Muaviye’nin binlerce askeriyle birlikte efendimiz İmam Hüseyin bin Ali, beraberindeki ehlibeyt ve yanlarındaki birkaç sahabeyi hunharca katletmesi, üstüne Peygamber efendimizin (s.a.a) torununun mübarek başını keserek diyar diyar dolaştırması Müslümanlar için tahayyül bile edilemeyecek kadar ağır.”
Makale şöyle devam etti:
“Farklı çağlardaki Müslümanlar yaşadıkları dönemlerde Kerbela katliamını anarken, dikkatlerden kaçmayan bir durum söz konusu. O da şu ki, bu korkunç katliamdan sağ kalan tek erkek olan ve ilmin şehri dedesi Ali’nin (a.s) adını alan İmam Hüseyin'in (a.s) oğlu İmam Zeynelabidin’in (a.s) yaşadığı keder ve ızdırabın boyutudur.”
“Pâk babasını katleden ordu karşısında, İmam Ali bin Hüseyin (a.s) yaşadığı keder ile Allah'a sığındı” diyen yazar makalesine şu sözlerle devam etti:
“Bu musibete cevabını Allah’a ibadet ederek ve etkili dualar ederek verdi. O kadar çok namaz kılar ve dua ederdi ki, kendisine çok secde eden anlamına gelen ‘Seccad’ ve ibadet edenlerin süsü anlamına gelen ‘Zeynelabidin’ isimleri verilmiştir.”
İmam Zeynelabidinin bunun yanı sıra fakirlere ve muhtaçlara yiyecek ve çeşitli yardımlarda bulunduğu ve bulunduğu çağda etrafını aydınlatan bir ışık haline geldiğini belirten yazar, “Bu durum, o zamanki Emevi yetkililerinin şaşkınlığı arasında kalabalığın ortasında mukaddes Kabe'ye ulaşma fırsatı bulduğu ünlü hac mucizesinde açıkça görülüyordu” dedi.
Haber: İbrahim el-Uyuni
Çeviri: Merve Soydaş Gök