Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi Lübnanlı sığınmacılara 3 öğün yemek dağıtıyor

2024-10-21 13:27:32

İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Misafirhane Bölümü, İsrail’in saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalarak Suriye'nin başkenti Şam'ın Seyyide Zeyneb (s.a) bölgesine gelen Lübnanlı ailelere yemek dağıtmaya devam ettiklerini duyurdu.

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Misafirhane Bölümü Başkanı Adnan en-Nakib, Merce-i Âla Seyyid Sistani’nin ve Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Şeri Mütevellisi Şeyh Abdulmehdi el-Kerbelai’nin çağrılarına yanıt olarak, Suriye'nin başkenti Şam'ın Seyyide Zeyneb (s.a) bölgesine gelen Lübnanlı ailelere hizmet etmek üzere gezici bir aşevi kurduklarını belirtti.

Aşevinin Şam’da Lübnanlı ailelere kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği olmak üzere günde üç öğün yemek dağıttığını belirten Nakib, bu durumun kriz bitene kadar devam edeceğini ifade etti.

Nakib açıklamasının devamında “Dağıtılan yemek sayısı günde 5 bin porsiyonu bulmaktadır. Lübnanlı sığınmacıların sayısındaki artışa ve ailelerin Seyyida Zeyneb (s.a) bölgesindeki otellerde konaklamasıyla ilgili yetkililerle yapılan koordinasyona göre bu rakam artıp eksilebilir” dedi.

Şam’da açılan aşevinde 28 personelin çalıştığını aktaran yetkili, bu aşçıların milyonluk Aşura ve Erbain ziyaretlerinin yanı sıra doğal afetlerde insani yardım hizmetleri için de tonlarca ağırlığında yemek pişirebilen deneyimli kişiler olduğunu belirtti.

Haber: İbrahim el-Uyuni

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

العودة إلى الأعلى