İmam Hüseyin (a.s) Misafirhanesi Suriye'deki Lübnanlı sığınmacılara destek oluyor

2024-10-18 09:13:14

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Misafirhane Bölümü, Suriye'deki Lübnanlı misafirlere sunulan hizmetlerin sadece gezici aşevleri aracılığıyla yemek dağıtımıyla sınırlı olmadığını, aynı zamanda ihtiyaç durumuna göre gıda kolileri de dağıtıldığını açıkladı.

Bölüm Başkanı Adnan el-Nakib, İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nin resmi web sitesine yaptığı açıklamada, Misafirhane Bölümü’nün ilk günden itibaren Suriye'deki Lübnanlı misafirlere gıda desteği sağladığını belirtti. Nakib bu kapsamda günlük olarak üç öğün boyunca toplamda 15 bin porsiyon yemeği gezici aşevleri aracılığıyla dağıttıklarını dile getirdi.

Yemeklerin Lübnanlı ailelerin alışık olduğu dama tadına uygun şekilde pişirildiğini belirten bölüm başkanı, ayrıca ailelerin ihtiyaçlarını karşılayan temel kuru gıda malzemelerini içeren gıda kolilerinin de hazırlanarak sığınmacılara dağıtıldığını ifade etti.

Lübnanlı sığınmacılar için Suriye’de bir ekmek fırını açtıklarını da ekleyen Nakib, günün 24 saati boyunca 100 bin ekmek pişirdiklerini belirterek,  Ayrıca, "Herhangi bir olası savaş senaryosuna karşı yemek sayısındaki artışa hazırız" dedi.




العودة إلى الأعلى