Lübnan'ın Bağdat Büyükelçisi: Irak zor günlerde Lübnanlılar için güvenli liman oldu

2024-10-15 13:55:31

Lübnan'ın Bağdat Büyükelçisi Ali Habhab, Irak'ın, Siyonist saldırılar nedeniyle ülkelerini terk ederek Irak’a sığınmak isteyen Lübnanlı misafirleri kabul edebilmek için büyük çaba sarf ettiğini vurguladı.

Habhab, Irak’ın resmi haber ajansına göre, ülkeye gelenlerin sayısının şu ana kadar kabul edilebilir sınırlar içerisinde olduğunu ve 8 bin vatandaş olarak tahmin edildiğini açıkladı.

Siyonist düşmanın, yardım konvoylarının Lübnan halkına ulaşma sürecini engellemeye çalıştığına işaret eden büyükelçi, Beyrut'tan Bağdat'a günlük 3 uçuş, Necef'e bir uçuş ve Basra'ya bir uçuş bulunduğunu, bunun yanı sıra Irak topraklarına girmek isteyenlerin çoğunu kabul eden Kaim Sınır Kapısı'nın da mevcut olduğunu ifade etti.

Habhab, Irak Göç ve Yerinden Edilme Bakanlığı’nın göçmenlerin kayıt altına alınması konusunu takip ettiğini Haşdi Şabi Güçleri’nin ise barınma merkezlerine ulaşımın kolaylaştırılması için büyük çaba harcadığını dile getirdi.

Lübnanlı büyükelçi sözlerine şöyle devam etti:

“Siyonist saldırganlığın Lübnan'da genişlemeye başlamasından bu yana, Bağdat'taki büyükelçiliğimiz, yardım etme isteklerini dile getiren aşiret liderleri, hükümet ve sivil toplum kuruluşları, kutsal türbeler ve siyasi çevrelerden gelen telefonları almaya devam ediyor. Özellikle Necef-i Eşref'teki Yüce Merceiyet’in açıklamasından sonra yardım sağlamak için günlük olarak iletişim halindeyiz.”

Mukaddes türbelere ait hastane ve sağlık kurumlarının 600'den fazla Lübnanlı tıbbi ve idari personele ev sahipliği yaptığını belirten büyükelçi, yaralıların durumlarının takip edilmesi için personel ile 24 saat temas halinde olduklarını aktardı.

Kerbela Uluslararası Ajansı 

العودة إلى الأعلى