Siyonistlerin en tehlikeli cephesi: Medya savaşı!

2024-10-11 13:59:47

Gazze ve Lübnan'a karşı devam eden saldırılar, tırmanan olaylar ve orantısız savaşın ortasında, Siyonist işgal rejimi medya üzerinden bir savaş daha yürütüyor. Bu savaş, Siyonist medya ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden, insanların kafasını karıştırmayı ve bazı insanları inandırmayı amaçlayan sahte haberler yayınlayarak yürütülüyor. Tüm bunlar ise Müslümanlar arasında tefrikayı yaygınlaştırarak böl-yönet politikasına hizmet ediyor.

Gasıp rejim, ilk kuruluşu 1930'lara, İngiliz mandası dönemine dayanan 8200 Birimi aracılığıyla sahte hesaplar kullanarak ırkçı ve mezhepsel ayrılıkları körükleme görevini bu birime verdi. Bu birim, sosyal paylaşım sitelerindeki sahte hesapları aracılığıyla tartışmalı tarihi konuları da gündeme getiriyor. Birim 8200, İsrail ordusunda ahlaksız bir elektronik savaşa liderlik ediyor.

Birim 8200’de görev alan askerlerin çoğu Arapça'nın yanı sıra Farsça da konuşacak düzeyde iyi biliyor. Hedefleri Arap halkına ve İslami sistemlerin içerisine sızmak. Bu ekibin siber güvenliği korumak, telefon görüşmelerini dinlemek, kamera sistemlerine sızmak gibi temel görevlerinin yanı sıra başka bir görevi daha var. O da, elektronik ortam ve medya üzerinde kontrolü sağlamak. İşgalci rejim tam da bunu amaçlıyor ve bu yüzden birçok yabancı ve Arap gazeteciyi işe almış. Hatta bununla da yetinmeyip, İslami olduğunu iddia eden bazı Arap ülkelerinden medya kuruluşları yoluyla sahte haberler, söylentiler yayarak kamuoyunu yanıltmak için çalışıyor. Bu kuruluşlar, İsrail işgal ordusunu destekliyor ve Gazze ile Lübnan’da işlenen katliamların İsrail’in savunma savaşı olduğunu iddia ediyorlar.

Modern çağda girilen savaşların en önemli unsurlarından birinin medya alanı olduğu su götürmez bir gerçektir. Bu medya aracılığıyla yürütülen psikolojik savaş, askeri savaştan daha tehlikelidir. Çünkü insanların sinirleri, moralleri, duyguları ve zihinleri üzerinde etki yaratmak için çeşitli psikolojik baskı yöntemleri kullanılır.

Siyonist medya savaşı, ümmetin birliğini parçalamayı, onu zayıflatmayı ve ardından kontrol altına almayı hedefliyor. Bu savaşın diğer yönü ise Filistin davasının mukaddesatına saldırmayı ve bu davayı şeytanlaştırmayı amaçlıyor. Böylece, Arapları İsrail ile olan mücadelede en önemli önceliklerinden uzaklaştırmayı hedefliyor.

Bu savaşa galip gelebilmek için, herkesin olayları dikkatli olması, okuma ve araştırma yapması ve sahte haberlere karşı uyanık olması gerekiyor. Ayrıca, ılımlı bir medya söylemi benimsemek, mezhep ayrımcılığını ve çatışmalarını reddetmek gerekir; çünkü bu, İsrail düşmanına hizmet eder. Allah Teâlâ’nın ayetinde şöyle buyurulmuştur:

“Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse onun aslını araştırın. Yoksa bilmeden bir kavme sataşırsınız da yaptığınıza pişman olursunuz.” (Hucurat-6)

Yazı: Abbas Necm

Çeviri: Merve Soydaş Gök


العودة إلى الأعلى