Beyrut’tan Merce-i Âla’ya ve Şeyh Kerbelai’ye teşekkür

2024-10-02 11:53:12

Lübnan’ın başkenti Beyrut'taki El-Zehra Hastanesi'nin Başhekimi Dr. Yusuf Faris, Lübnan halkına sağlanan insani yardımlardan dolayı Irak’taki Dini Merceiyete ve Merce-i Âla Temsilcisi Şeyh Abdulmehdi el-Kerbelai’ye teşekkürlerini takdim etti.

 El-Zehra Hastanesi'nin Başhekimi Dr. Faris, İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nin resmi web sitesine yaptığı açıklamada, “Irak'taki Mukaddes Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi'ne bağlı Sağlık ve Tıp Eğitimi Kurumu, Merce-i Âla Seyyid Sistani'nin talimatlarıyla ve bu kampanyanın temsilcisi Şeyh Abdülmehdi el-Kerbelai'nin önderliğinde yapılan insani yardımlarla bizi onurlandırdı” açıklamasında bulundu.

Dr. Faris, "Beyrut'taki El-Zehra Hastanesi'ne ulaştırdıkları bağışlardan ve yaşanan olaylar sırasında sağlık personeline verdikleri destekten dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrail’in Lübnan’a saldırısının ardından Merce-i Âla Temsilcisi Şeyh Abdülmehdi el-Kerbelai, Mukaddes Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi'nin Lübnan halkına yardım etmek için bir üst komite oluşturduğunu açıkladı ve Türbenin, Lübnan halkından mağdur aileleri ağırlamaya hazır olduğunu açıkladı.

Haber: İbrahim el-Uyuni

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

العودة إلى الأعلى