Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi Lübnan halkı için yardım toplama noktaları belirledi

2024-10-02 11:32:17

İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Hediyeler ve Nezirler Bölümü, Lübnan halkına yardım amacıyla ayni ve nakdi yardımları toplamak için belirli mekanların açıldığını duyurdu.

Bölüm Başkanı Şakir el-Kalkavi, bağışların toplanabilmesi için Hz. Hüseyin (a.s) Türbesinin içinde ve dışında çok sayıda gişe açıldığını dile getirdi. Ayni yardımlar arasında gıda ve ilaç başta olmak üzere Lübnan halkının ihtiyaç duyabileceği çeşitli malzemelerin bulunduğunu belirten Kalkavi, bu yardımların güvenli bir şekilde ulaştırılabilmesi için özel depolar ve soğutucuların temin edildiğini aktardı.

Bağışların iki ana mekanda toplandığını ifade eden bölüm başkanı, bunlardan ilkinin Şüheda caddesi üzerinde, Hediyeler ve Nezirler Bölümü'ne bağlı olan el-Bereket sergi alanı olduğunu belirtti. Kalkavi ikinci bağış noktasının ise pâk avlunun içerisindeki Zeynebiye Kapısı yakınında bulunan ana bağış noktası olduğunu ifade etti.

Tüm farklı para birimlerinde bağış yapmanın mümkün olduğunu belirten yetkili, bağışın yalnızca Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi içerisinde yapılacağını bildirdi.

Kalkavi, Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi üst yönetiminin direktifleri üzere nakdi bağışların sınıflandırıldıktan sonra Mali İşler Bölümü’ne teslim edildiğini kaydetti.

Haber: İbrahim el-Uyuni

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

العودة إلى الأعلى