Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nden Lübnan halkına sağlık desteği

2024-10-01 11:01:51

Mukaddes Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’ne ait Sağlık ve Tıp Eğitimi Kurumu, kardeş Lübnan halkına tıbbi ve sağlık hizmetleri sunmaya devam ediyor.

Sağlık ve Tıp Eğitimi Kurumu’nun medya direktörü Ali el-Hüseyni, Kerbela Uluslararası Ajansı’na yaptığı açıklamada, kurumun Beyrut’a gönderdiği sağlık ekibinin Lübnan'da bulunan hastanelere, kurumlara ve acil durum merkezlerine hayat kurtarıcı tıbbi ekipman, cihaz ve ilaç sağlamaya devam ettiklerini bildirdi.

Heyetin, İsrail’in saldırılarından zarar görenler için can kurtarma çabalarına destek verecek ambulanslar hazırladığını belirten Hüseyni, ayrıca hastaları muayene etmek, tedavi etmek ve ağır vakaları Irak’a nakletmek için yerinden edilenlerin sığındığı merkezleri ziyaret ettiklerini ifade etti.

Hüseyni “Bu bağlamda Irak, Lübnan’da tedavisinin mümkün olmayan ilk grup yaralıları karşıladı. Kerbela'daki Sağlık ve Tıp Eğitimi Kurumu'na bağlı hastanelerdeki ekiplerimiz, yaralılara yönelik cerrahi ve diğer operasyonlara başladı” açıklamasında bulundu.

Hüseyni “Bu çabalar, Merce-i Âla Seyyid Ali Sistani’nin direktifleri doğrultusunda, Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi'nin kardeş Lübnan halkına her türlü desteği sağlama konusundaki kararlılığı çerçevesinde gerçekleştirilmiştir” sözlerini kullandı.

Haber: İmad Bao

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى