İmam Hüseyin (a.s) Kültür Merkezi İstanbul’da “İmam Hüseyin (a.s) sevgisi Resulullah’a (s.a.a) olan sevginin devamıdır” konulu program düzenledi

2024-09-30 11:57:25

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Uluslararası Medya Merkezi’ne bağlı olarak İstanbul’da faaliyet gösteren İmam Hüseyin (a.s) Kültür Merkezi, Türkiye’deki Alulbeyt Vakfı ile işbirliği içinde Hz. Muhammed'in (s.a.a) hayatını ve torunu İmam Hüseyin (a.s) ile olan derin bağını konu alan bir etkinlik düzenledi.

İstanbul İmam Hüseyin (a.s) Kültür Merkezi Müdürü Sabah et-Talikani, programla ilgili yaptığı açıklamada, programa Mukaddes Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi'nden resmi bir heyetin yanı sıra, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden dini, kültürel ve medya alanlarından birçok önde gelen kişinin katıldığını ifade etti.

Programda Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin temsilcisi Hacı Fadıl Avz’ın bir konuşma yaptığını belirten  Talikani, Avz’ın konuşmasında mukaddes türbenin Irak toplumuna hizmet etmedeki rolünü, çeşitli destek ve yardımlarını anlattığını söyledi.

Alulbeyt Vakfı ve Kevser Kültür Merkezi’nden yetkililerin de birer konuşma yaptıklarını aktaran Talikani, “Tüm konuşmacılar, bu kurumlarla Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi arasında Ehlibeyt (a.s) öğretilerini yaymak amacıyla kurulan verimli işbirliğini övdü. Ayrıca, program için hazırlanan özel etkinlikte, Türkiye’deki toplumun farklı kesimlerinden gelen katılımcılar, Kerbela'daki Hz. Hüseyin (a.s.) Türbesinden gelen mübarek sancak üzerine, Hz. Hüseyin'e (a.s) olan sevgi ve saygılarını ifade eden sözler yazdılar” şeklinde konuştu.

Talikani, programda Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin hizmete yönelik projelerini ve Hz. Muhammed’in (s.a.a) mesajı ile İmam Hüseyin’in (a.s) mesajı arasındaki derin bağlantıya değinen iki belgeselin gösterildiğini dile getirdi.

Türkiye Alulbeyt Vakfı Genel Müdürü Onurşan Rahmani de programın Resulullah (s.a.a) Hz. Muhammed ile İmam Hüseyin (a.s) arasındaki ilişkilerin derinliğine odaklandığını belirtti.

Kerbela Uluslararası Ajansı’na açıklama yapan Şeyh Rahmani, “Bu ilişki, İslami vahdetin özünü somutlaştırıyor ve bizlere Peygamber Efendimizin (s.a.a) sünnetine sarılmanın ve onun yolunda yürümenin önemini hatırlatıyor” dedi.

Rahmani, “Bizler İmam Hüseyin (a.s) sevgisinin Allah ve Resulüne (s.a.a) olan sevginin bir uzantısı olduğuna ve İmam Hüseyin'i anmanın Allah ve Resulüne olan bağlılığın bir ifadesi olduğuna inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nden gelen heyetin başkanı Hacı Fadıl Avz ise, düzenlenen programın İslam birliğini güçlendirmesi, hoşgörü ve işbirliği değerlerini hatırlatması açısından derin bir etkisi olduğunu dile getirdi. Avz, programın düzenlenmesinde emeği geçen Alulbeyt Vakfı’na ve İstanbul’daki İmam Hüseyin (a.s) Kültür Merkezi’ne teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

Avz sözlerine şöyle devam etti:

“İstanbul'daki bu büyük toplantı, insanların İmam Hüseyin'in (a.s) davasıyla İslam'ın hoşgörülü mesajıyla olan bağlantısının derinliğini vurguluyor. Programa katılan heyet,, İmam Hüseyin’in (a.s) mesajının mümkün olan en geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor. Program, hayatını İslami vahdet ve Müslümanlar için adayan direnişin cesur komutanı Seyyid Hasan Nasrallah’ın şehadeti ile aynı zamana denk geldi. O, dünya genelindeki Şii direniş güçlerini bir araya getirme konusunda önemli bir rol oynamıştır. Nasrallah, Lübnan'ın güney banliyösünde Siyonist bombardımanı sonucu şehit olmuştur. Öte yandan, dinlerin ve kültürlerin kesişim noktası olması itibarıyla İstanbul bu tür etkinliklerin  düzenlenmesi için en uygun yerdir. Bu konferans, İmam Hüseyin (a.s) sevgisinin kalpleri birleştirdiğini ve safları birleştirdiğini kanıtladı.”

Programın sonunda, iki kurum arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla İstanbul’daki Alulbeyt Vakfı’na teberrük bayrak takdim edildi. Ayrıca, İmam Hüseyin'e (a.s) duydukları sevginin ve İslam tarihine olan ilgilerinin bir ifadesi olarak katılımcılara İmam Hüseyin'in türbesinden hediyeler takdim edildi.

Haber: Emir el-Musevi

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى