Merce-i Âlâ Ayetullah Seyyid Sistani'nin Ofisi, Allame Hüccetü'l-İslam ve'l-Müslimin Seyyid Hasan Nasrallah'ın şehadeti üzerine bir bildiri yayınladı

2024-09-30 10:12:27

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla "Müminlerden öyle erler vardır ki, Allah'a verdikleri söze sadık kalmışlardır. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir."

Büyük üzüntü ve esefle, Hüccet-ül İslam vel-Müslimin Allame Seyyid Hasan Nasrallah'ın, şerefli Lübnan direnişindeki kardeşlerinden bir grubun ve onlarca masum sivilin, İsrail düşman ordusunun aziz Beyrut’un Dahiye’sinde işlediği trajik katliamda şehit düştüğü haberini aldık.


Büyük şehit, son on yıllarda eşi az görülen bir liderlik örneğiydi. İsrail işgaline karşı Lübnan topraklarının kurtuluşunda önemli bir rol oynadı ve Iraklıları ülkelerini DEAŞ (DAİŞ, IŞİD) teröristlerinden kurtarmak için elinden gelen her şeyle destekledi. Ayrıca, mazlum Filistin halkına yardım etmek için büyük tavırlar sergiledi ve bunun bedelini değerli hayatıyla ödedi.


Bu büyük musibet ve büyük kayıp karşısında, soylu Lübnan halkına ve tüm mazlum halklara en içten taziyelerimizi ve derin üzüntülerimizi sunarken, Yüce Allah'a, merhumu geniş rahmet ve rızasıyla kuşatması, onu Muhammed ve tertemiz Ehl-i Beyt'i ile en yüce makamda bir araya getirmesi, ailesine ve onun kaybından dolayı acı çeken herkese sabır ve teselli vermesini niyaz ederiz. Şüphesiz biz Allah'a aidiz ve şüphesiz O'na döneceğiz.


(24 Rebiülevvel 1446 H.) (28/9/2024 M.)


Seyyid Sistani'nin Ofisi - Necef-i Eşref​​​​​​​​​​​​​​​​


العودة إلى الأعلى