İmam Hüseyin (a.s) Türbesi'nden bir heyet, İstanbul'daki İmam Hüseyin (a.s) Merkezi'ni ziyaret etti

2024-09-28 13:31:14

İstanbul’daki İmam Hüseyin (a.s) Kültür Merkezi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.a) mübarek doğum günü vesilesiyle düzenlenecek olan programa katılmak üzere Türkiye’ye gelen Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi heyetini kabul etti.

İmam Hüseyin (a.s) Merkezi sorumlusu Sabah et-Talikani, “Bugün İstanbul'da İmam Hüseyin Kültür Merkezi'nde (a.s.) mukaddes Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi'nin resmi heyetini kabul ettik. Heyet, Peygamber Efendimiz'in (s.a.a) doğum günü münasebetiyle merkezimizin Alulbeyt Vakfı işbirliğiyle düzenlediği programa katılmak üzere İstanbul’a gelmiştir” açıklamasında bulundu.

Talikani, Çeşitli etkinliklerin yer alacağı programda Resul-i Azam’ın doğumu, yaşamı ve İmam Hüseyin (a.s) ile ilgili ilişkisini anlatan bir belgeselin yayınlanacağını belirterek, Resulullah’ın (s.a.a) "Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin'denim” hadisinde bildirdiği gibi İmam Hüseyin’in (a.s) dedesi Resulullah’ın mesajının devamı olduğunu ifade etti.

Program sırasında ayrıca İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nin çeşitli alanlardaki önemli projelerinin anlatan bir belgeselin de yayınlanacağını aktaran Talikani, program sırasında ayrıca İmam Hüseyin (a.s) Türbesi tarafından Kerbela ziyareti ödüllü bir yarışma düzenleneceğini aktardı.

Talikani, programda Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi Genel Sekreterliği ve Alulbeyt Vakfı’ndan yetkililerin konuşma yapacağını belirtti.

Haber: Emir el-Musevi

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى