Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nden Türkiye’de Kevser Kültür Merkezi’ne ziyaret

2024-09-28 11:40:19

Mukaddes Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin üst düzey yetkililerinden oluşan bir heyet, İstanbul’da bulunan Kevser Kültür Vakfı’nı ziyaret etti. Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed’in (s.a.a) mübarek veladet yıl dönümü için program düzenleyen İmam Hüseyin (a.s) Türbesi heyeti, Kevser Vakfı’nı programa davet etti.

Heyet üyelerinden Haydar El-Menkuşi ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “Türbe’nin Genel Sekreter Danışmanı Hacı Fadıl el-Avz ve İstanbul’daki İmam Hüseyin (a.s) Kültür Merkezi Müdürü Sabah et-Talikani’nin yer aldığı heyet, kurumlar arası ortak işbirliğini güçlendirmek ve Hüseynî kültürü yaymak için yeni fırsatlar elde etmek amacıyla Kevser Kültür Vakfı’nı ziyaret etti” açıklamasında bulundu.

Uluslararası Medya Merkezi’nin Müdürü Haydar el-Menkuşi, İmam Hüseyin (a.s) Merkezi tarafından Hz. Peygamber'in (s.a.a.) mübarek doğum gününü kutlamak için İstanbul’da düzenlenecek olan programa Kevser Kültür Vakfı yetkililerinin davet edildiğini belirtti.

 Ziyaretin iki kurum arasındaki kültürel ilişkilerin derinliğini yansıttığını ifade eden Menkuşi, görüşme sırasında Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin topluma sunduğu insani yardımlar ile sağlık, kültür ve bilim alanındaki hizmetlerinin ele alındığını aktardı.

Türkiye Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı ve Kevser Kurumu Başkanı Kadir Akaras da söz konusu ziyaretle ilgili olarak, Kevser Kurumu ile Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduklarını aktardı. Mukaddes Türbe temsilcilerine Türkiye ve bölgede yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Akaras, “Türbe heyetine kadın ve gençlik projelerimizi, on4 TV’de yayınlanan medya programlarımızı, insani hizmetlerimizi ve basın yayın alanındaki kültürel etkinliklerimizi detaylı bir şekilde anlattık” diye konuştu.

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi heyetinin de kendilerine türbenin faaliyetlerine ilişkin detaylı bir  sunum yaptıklarını dile getiren Akaras, iki kurum arasındaki ortak iş birliği fırsatlarını ve deneyim ile yeteneklerden karşılıklı olarak faydalanma yollarını görüştüklerini kaydetti.

Akaras, “Toplantının sonunda İstanbul'da İmam Hüseyin (a.s) Merkezi tarafından düzenlenecek olan kutlamaya katılmak üzere nazik bir davet aldık” dedi.

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nden gelen heyete şükranlarını sunan Akaras, büyük bir manevi anlam taşıyan ve Kerbela ile İmam Hüseyin’in (a.s) kokusunu hatırlatan bu ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Haber: Emir el-Musevi

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى