İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nden Lübnan’a kardeş eli uzandı

2024-09-26 11:33:14

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi, İsrail'in acımasız saldırısına uğrayan kardeş Lübnan halkını desteklemek ve onlara yardım sağlamak amacıyla Çarşamba günü Lübnan'a ilk yardım konvoylarının ulaştığını açıkladı.

Türbenin Genel Sekreteri Hacı Hasan Reşid el-Abayeci, Merce-i Âla’nın talimatları doğrultusunda Lübnan’a ilk ilaç, gıda ve diğer gerekli malzemeleri konvoyun ulaştığını duyurdu.

Mukaddes Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi, bağışların hızlı bir şekilde toplanması amacıyla, Şehitler Caddesi'nde ve türbenin hediyeler ile nezirler bölümüne ait özel alanda yardımlar için kabul noktaları oluşturdu.

Abayeci açıklamasında, yardımları toplamak amacıyla kurulan komitelerin, bu günlerde Siyonist saldırılarına maruz kalan kardeş Lübnan halkına bağışların ulaştırılmasını hızlandırmak amacıyla belirli kontrollere göre bağış almaya başladığını aktardı.

Abayeci, Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi Genel Sekreterliği'nin yardımların teslim alınması ve Lübnan’a gönderilmesi için tüm koşulların hazırladığını belirtti.

Öte yandan İmam Hüseyin (a.s) Türbesi Sağlık ve Tıp Eğitimi Kurumu Başkanı Dr. Haydar el-İbadi yaptığı açıklamada, hazırlanan yardım konvoyunda, yaralılara müdahale etmek için bir grup cerrah, tıbbi ekipman, ilaç,  hasta yatağı ve cerrahi acil durum merkezlerine yönelik ekipmanların bulunduğunu kaydetti. 

العودة إلى الأعلى