Seyyid Sistani'nin çağrısıyla... Irak, Lübnanlılara destek olmak için karadan ve havadan kuşatmayı kırıyor

2024-09-26 10:46:54

Uluslararası kurumlar Lübnan'daki vatandaşlarına mevcut havalimanlarından derhal ülke topraklarını terk etmeleri çağrısında bulunurken, Irak’ta Lübnanlılara yardım göndermek ve yerlerinden edilen kişileri ağırlamak için büyük bir yardım kampanyası başladı.

Pek çok insani yardım ve sivil toplum kuruluşu, Siyonist saldırılarından korktuğu için çalışmalarını askıya aldı.

Her zaman kritik ve önemli anlarda olduğu gibi, Necef-i Eşref'teki Merce-i Âla Seyyid Ali Sistani’den önemli bir açıklama geldi.

Seyyid Sistani bu açıklamada Iraklıları, gıda, tıbbi yardım ve diğer çeşitli ihtiyaçları göndererek Lübnan halkını desteklemeye çağırarak, Siyonistlerin Lübnan topraklarına ve halkına yönelik saldırılarını kınadı.

Bu çağrıya Irak halkının çeşitli gruplarından dini, toplumsal ve hatta hükümet düzeyinde hızla cevap verildi. İmam Hüseyin (a.s) Türbesi de Şeri Mütevelli Şeyh Abdul Mehdi El Kerbelai aracılığıyla, Lübnan'a çeşitli gıda ve tıbbi malzeme ile barınma araçlarını içeren acil bir yardım kampanyası başlattı.

Bu kampanya kapsamında Lübnanlı aileleri kabul etmeye tamamen hazır olduğunu açıklayan İmam Hüseyin (a.s) Türbesi, bu direnişçi halkın ağırlanması için konaklama, yiyecek içecek gibi tüm ihtiyaçların temin edildiği belirtildi.

Ayrıca, Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Sağlık ve Tıp Eğitimi Kurumu Başkanı'nın açıklamasına göre, Lübnan'ın bazı şehirlerinde yaralıların tedavisini sağlamak için bir grup acil durum merkezini kuruldu.

İlgili bağlamda Hz. Abbas (a.s) ve İmam Ali (a.s) türbeleri de Merce-i Âla’nın çağrısına yanıt olarak benzer bir girişim başlatarak, Lübnan halkının yükünü hafifletmek için bu yardımların gönderilmesi için gerekli insani yardımları sağladı.

Haber: Ali Fadıl

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى