Ezidi liderinden Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin birlik çabalarına övgü

2024-09-25 12:09:17

Ezidi toplumunun Dini Merceiyeti, özellikle Ezidi halkı ile Cehiş aşireti arasındaki anlaşmazlığın çözümünde üstlendiği önemli rol nedeniyle Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’ne teşekkür ve takdirlerini sundu.

Hz. Hüseyin Türbesi’nin Musul'daki Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Fikri ve Kültürel Faaliyetler Bölümü yetkilisi Şeyh Halil Ulyavi, Kerbela Uluslararası Ajansı'na verdiği röportajda “Ezidi toplumunun en yüksek dini otoritesi olan Prens Naif bin Davud bin Süleyman tarafından, Ezidi toplumu ve Cehiş aşireti arasında on yılı aşkın süredir devam eden sorunun çözülmesi için yapılan çağrıdan dolayı Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’ne teşekkür mektubu takdim edildi” şeklinde konuştu.

Ulyavi sözlerine şöyle devam etti:

“Musul'daki Fikri ve Kültürel Faaliyetler Şubemiz aracılığıyla, anlaşmazlığın çözümünde ve bir arada yaşamanın teşvik edilmesinde üstlendiği büyük ve onurlu rolden dolayı , Mukaddes Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Şeri Mütevellisine teşekkür ve takdir mektubu sunuldu.”

Ninova ilinin, teröristlerin pençesinden kurtarıldıktan sonra, Hz. Hüseyin (a.S) Türbesinin Fikri ve Kültürel Faaliyetler Şube aracılığıyla barışçıl bir yaşamın sağlanmasında büyük bir rol oynadığına işaret eden Ulyavi, “Pâk türbe, toplumsal barış çağrısında bulunmayı, Irak halkının tüm kesimlerini birleştirmeyi ve aşiret anlaşmazlıklarını çözmeyi, aynı zamanda da başta Sincar'daki Ezidiler başta olmak üzere toplum üyeleri arasında sevgi ve bir arada yaşamayı teşvik etmeyi amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Emir el-Musevi 

العودة إلى الأعلى