Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi Lübnan için acil yardım komitesi oluşturdu

2024-09-24 12:44:56

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi, Merce-i Âla’nın çağrısına yanıt vererek, Siyonist bombardımanına maruz kalan kardeş Lübnan halkına destek sağlamak amacıyla tıbbi yardımlar göndermeye başladı.

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Sağlık ve Tıp Eğitimi Kurumu Başkanı Dr. Haydar el-İbadi, Kerbela Uluslararası Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Şeri Mütevellisinin talimatıyla, Lübnan’a yardım için üst düzey bir yardım komitesi kuruldu. Bu kapsamda birçok araç, kamyon ve hava yolu taşımacılığı rezerve edildi ve Lübnan'da yeni acil yardım merkezleri açılmasına yardımcı olmak amacıyla ilaçlar, yataklar gibi birçok tıbbi ekipman satın almaya başlandı.”

Lübnan’daki sağlık durumunun tıbbi ekipman desteğine ihtiyacı olduğuna işaret eden İbadi, “Doktorlar Sendikası ile işbirliği içinde büyük bir komite oluşturuldu. Şu anda Lübnan halkına yardım eli uzatmak isteyen çeşitli uzmanlık alanlarından 60'tan fazla doktor var” dedi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'a tüm sağlık kurumlarının durumlarını incelemek üzere bir heyet gönderildiğini aktaran Dr. İbadi, başkentte ve güneyde bir dizi hastane ziyaret edilerek temel ihtiyaçların karşılandığını dile getirdi.

Haber: Emir el-Musevi

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

العودة إلى الأعلى