Merce-i Âlâ Seyyid Sistani’nin ofisinden Lübnan ile dayanışma mesajı

2024-09-23 13:44:16

Merce-i Âlâ Ayetullah Uzma Seyyid Ali el-Hüseyni es-Sistani’nin Ofisi, İsrail’in Lübnan'a yönelik düşmanca saldırılarına ilişkin bir bildiri yayınladı. Bildirinin metni şöyle:

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.


Bu günlerde, soylu Lübnan halkı zor zamanlardan geçmektedir. Artan bir şekilde, zalim İsrail’in saldırılarına ve uyguladığı vahşice yöntemlere maruz kalmaktadır. Bu saldırılar kapsamında çok sayıda kişisel iletişim cihazının ve benzerleri patlatılmış, kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere vatandaşlarla dolu konutlar hedef alınmış, güney ve Bekaa'daki onlarca köy ve kasabaya yoğun saldırılar düzenlenmiştir. Bu saldırılar şu ana kadar çok sayıda kahraman direnişçinin ve masum sivilin şehit olmasına ve yaralanmasına, on binlerce kişinin evlerinden ve konutlarından göç etmesine neden olmuştur. Yüce Dini Merceiyet, değerli Lübnanlı kardeşleriyle dayanışma içerisinde olduğunu ifade etmekte ve büyük acılarında onlara taziyelerini sunmaktadır. Pek Yüce ve Pek Kudretli olan Allah'a, onları koruması, himaye etmesi, kötülerin şerrini ve günahkârların tuzaklarını onlardan uzaklaştırması, şehitlerini rahmet ve rızasıyla kuşatması, yaralı ve sakatlarına acil şifa vermesini niyaz etmektedir.


Bu devam eden vahşi saldırıyı durdurmak ve Lübnan halkını yıkıcı etkilerinden korumak için mümkün olan her çabanın gösterilmesini talep ederken, aynı zamanda da müminleri onların acılarını hafifletmeye ve insani ihtiyaçlarını karşılamaya katkıda bulunmaya çağırmaktadır.


Allah, Lübnan'ı ve aziz halkını her türlü kötülük ve zarardan korusun.


(19 Rebiu'l-Evvel 1446 H.) - (23 Eylül 2024 M.)


Seyyid Sistani'nin Ofisi - Necef-i Eşref

العودة إلى الأعلى