Türkiye'nin Necef Başkonsolosu Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi'nin projelerini ziyaret etti

2024-09-13 08:28:58

Türkiye Cumhuriyeti Necef Başkonsolosu Cafer Olcay Karakaş, Kerbela şehrindeki imar çalışmaları ve şehri ziyaret edenlere sunulan büyük hizmetlerden övgüyle söz etti.

Kerbela’yı ziyaret eden Karakaş, İmam Hüseyin’in (a.s) türbesini ziyaretinde Kerbela’nın mimari kalkınması ve mukaddes türbelerin şehri ziyarete gelenlere sunduğu hizmetlerden dolayı kendisinin beğenisini kazandığını dile getirdi.

Kerbela gezisi sırasında Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’ne ait bir dizi projeyi yerinde inceleyen Başkonsolos, Tarımsal Kalkınma Bölümü’ne ait olan İmam Hüseyin (a.s) Tarım Şehri’ni ziyaret etti. Türk heyeti burada Tarım Komitesi Başkanı Mühendis Rezzak El-Tai ve Tarım Geliştirme Bölümü Başkanı Hacı Kahtan Avaz eş-Şimeri ile bir araya geldi. Görüşmede heyete tarım projelerinde uygulanan yöntemler, modern sulama yöntemleri, tarım makineleri kullanımı ve insan sağlığına zarar vermeyen organik gübrelerin kullanımı hakkında detaylı bilgi verildi.

Söz konusu ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Tarım Geliştirme Bölümü Başkanı Hacı Kahtan Avaz eş-Şimeri, Türkiye’nin Necef Başkonsolosu Cafer Olcay Karakaş ve beraberindeki heyete son dönemde tarım alanında kaydedilen başarılar hakkında detaylı bir açıklama yaptıklarını belirtti. Şimeri bu başarının, Şehitlerin Efendisi İmam Hüseyin’in (a.s) bereketi ve Türbe’nin Şeri Mütevellisi ile Genel Sekreterinin yönlendirmeleri sayesinde elde edildiğini vurguladı.

Şimeri ayrıca, tarım alanlarının genişletilmesi, boş arazilerin ıslah edilmesi, çölleşmenin önlenmesi ve Iraklı iş gücünün istihdam edilmesi, en son tarım teknolojilerinin kullanımı, gıda güvenliğine katkıda bulunulması ve sebze ürünlerinin rekabetçi fiyatlarla sağlanması konularında yapılan çalışmalar hakkında heyete bilgi verdiklerini aktardı.

Ziyaret sırasında, Irak'ta tarım sürecinde karşılaşılan zorluklar, su kıtlığı, su paylarının azalması, çölleşmenin artması gibi sorunların vurgulandığını belirten Bölüm başkanı, "Heyet, mukaddes türbenin tarım alanındaki çabaları ve gelişmiş tarım yöntemlerini kullanmasından övgüyle söz etti” dedi. Şimeri öte yandan Türk hükümeti ve şirketleri ile Irak'taki tarım sektörüyle ilgili Iraklı yetkililer arasında işbirliği imkanlarının da ele alındığını dile getirdi.


Kerbela Uluslararası Ajansı

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى