İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nden Kerbela’da ‘Medya ve Dijital Aşırılıkla Mücadele’ Semineri

2024-09-11 14:18:21

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’ne ait Beyne Kültür ve Düşünce Güvenliği Merkezi, Kerbela’da çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve uzmanların katılımıyla 'Medya ve Sosyal Medyanın Aşırılık ve Terörizme Etkisi' başlıklı bir seminer düzenledi.

Merkezin Müdürü Şeyh Ali el-Karavi, merkezin birçok projeyi üstlendiğini ve bunlar arasında en önemlilerinden birinin iletişim araçlarının düşünce ve kültürel güvenlik üzerindeki etkisi konulu seminer olduğunu dile getirdi.

Karavi seminerde sosyal medya araçlarının toplum üzerindeki etkisini ve iletişim araçlarının neden olduğu bu etkilerin nasıl giderileceği konularını ele aldığını ayrıca, bu araçların herhangi bir kişinin çok fazla zamanını alması nedeniyle kullanılabilecek alternatif yöntemlerin de değerlendirildiğini ifade etti.

Seminerde konuşma yapan, merkezin medya danışmanı Prof. Dr. Kamil el-Kıyam, "Seminer, toplumun çeşitli kesimlerinin dijital kullanımlarına, bunun aşırılıkla ilişkisine ve yayıncılık ile kışkırtmanın artan düzeylerine odaklanmasıyla öne çıktı” açıklamasında bulundu.

Toplumun, dijital aşırılık ve şiddetten muzdarip olduğuna dikkat çeken Prof. Kıyam, konuşmasının devamında “Bu durum, dijital eğitim konusunda rehberlik sürecinin yeniden gözden geçirilmesini gerektiriyor. Bu derslerin, komşu ülkelerde olduğu gibi anaokullarında öğretilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haber: Emir el-Musevi

Fotoğraf: Hasan Kasım

Çeviri: Merve Soydaş Gök

Attachments

العودة إلى الأعلى