Irak’ta çocuk felcinden geçiş süreci tamamlandı

2024-09-10 11:56:03

Irak, hastalıkla mücadeleye yönelik yoğun program ve faaliyetlerin ardından çocuk felcinde geçiş sürecini tamamlamayı başardı.

Irak Sağlık Bakanlığı Kamu Sağlığı Departmanı Genel Müdürü Riyad el-Halefi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuk felcine geçiş sürecinin tamamlanması sadece Irak için değil tüm bölge için dikkate değer bir başarıdır” dedi.

Halefi “Bu başarı, güçlü bir irade, yeterli kaynaklar ve Dünya Sağlık Örgütü'ndeki uluslararası ortaklarımızla ve diğerleriyle işbirliği yaparak, bir zamanlar imkansız görünen şeyleri başarabileceğimizi gösterdi” şeklinde konuştu.

Irak'ın başarısının diğer ülkelere örnek olduğunu ifade eden Halefi, “Bu, önemli zorluklarla karşı karşıya olsa bile halk sağlığı hedeflerinin ulaşılabilir olduğunu gösteriyor” diye ekledi.

Halefi, Irak Sağlık Bakanlığı’nın Dünya Sağlık Örgütü ile işbirliği içinde, halk sağlığı alanında gelecekteki girişimlere rehberlik etmek için başarılarını aktif olarak belgelediğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Kamu Sağlığı Departmanı Genel Müdürü, konuşmasına şöyle devam etti:

“Geçen ay, Irak’ın başarısı, Doğu Akdeniz bölgesindeki yatırım vakaları kapsamında iki uluslararası etkinlikte vurgulandı. Bunlar, Kahire’de genişletilmiş aşı programının ellinci yıl dönümü kutlaması ve Cenevre’deki Bağımsız İzleme Konseyi toplantısı.”

Dünya Sağlık Örgütü Temsilcisi ve Irak'taki misyonunun başkanı George K. Zerbo ise “Irak’ın çocuk felcinden geçişi tamamlamadaki başarısı, Irak sağlık yetkililerinin çocuk felcinden tamamen kurtulma konusundaki güçlü iradesini yansıtıyor. Bu sadece çocuk felcine karşı bir zafer değil, aynı zamanda Irak’taki her çocuk için daha sağlıklı bir yaşam fırsatı sunan bir zaferdir” sözlerini kullandı.

Kerbela Uluslararası Ajansı

العودة إلى الأعلى