Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi'nden Irak’ta kardiyoloji alanında bir ilk: İngiliz uzmanlarla ortak eğitim programı

2024-09-10 10:58:46

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi, İmam Zeynelabidin (a.s) Hastanesi’nde kalp müdahaleleri sırasında hastanın nasıl korunacağına dair bir tıbbi programa öncülük etti. İngiltere’den uzman kardiyologların katıldığı program Irak’ta bir ilk olarak kayıtlara geçti.

İmam Zeynelabidin (a.s) Hastanesi Kalp kateterizasyonu Bölümü Başkanı Dr. Hedef el-İbadi, Kerbela Uluslararası Ajansı’na yaptığı açıklamada Sağlık ve Tıp Eğitimi Kurumu’nun bilimsel gelişmelere ayak uydurmak amacıyla eğitim faaliyetleri düzenlediğini belirtti.

Dr. İbadi, “Bu faaliyetler kapsamında, hastane salonunda gerçekleştirilen ilk kurs, kardiyak kateterizasyon ve açık kalp ameliyatı bölümlerinde kalp ve akciğer canlandırması (CPR) eğitimi üzerine olmuştur” şeklinde konuştu.

Bu kurs için İngiltere'deki Castle Hill Üniversitesi'nden Profesör Joel Dunning başkanlığındaki heyetten istifade ettiklerini belirten Dr. İbadi, kursta pratik ve teorik bölümleriyle İngiltere'nin izlediği protokollere uygun olarak çalıştıklarını dile getirdi.

İngiliz heyetin başkanı Profesör Joel Dunning ise, kalp müdahaleleri sırasında hastanın nasıl korunacağıyla ilgili ilk tıbbi programı uygulamak üzere İngiltere'den geldiklerini dile getirdi.

İngiliz profesör “İmam Zeynelabidin (a.s.) Hastanesi'nin kateterizasyon bölümünde kardiyolog ve teknisyenlerden oluşan bir kadroyla eğitim vermeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber: Emir el-Musevi

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى