Kerbela’da ilk... İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’ne ait üniversite kalp ve göğüs hastalıkları konferansı düzenledi

2024-09-07 08:25:02

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’ne ait Varis el-Enbiya Tıp Fakültesi Üniversitesi, Iraklı kurumlarla işbirliği içinde, Kerbela’da ilk kez Kalp-Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Konferansı gerçekleştirdi.

Irak Kalp ve Göğüs Hastalıkları Derneği ile İngiliz Kalp ve Göğüs Cerrahisi Derneği işbirliğiyle düzenlenen konferansa yerli ve yabancı çok sayıda akademisyenin katıldı.

Varis el-Enbiyan Üniversitesi Rektörü Dr. İbrahim el-Hayavi, Kerbela kentinde ilk kez düzenlenen konferansa ilişkin Kerbela Ajansı’na “Konferans, kalp ve göğüs hastalıklarının tanı ve tedavisindeki en son yenilik ve teknolojiler hakkında bilgi ve deneyim alışverişini amaçlamaktadır" açıklamasında bulundu.

Konferans programında, bu alanda önde gelen doktor ve bilim adamlarının sunduğu seminerlerin yer aldığını belirten Dr. Hayavi, bilimsel oturumlar ve özel çalıştayların gerçekleştiğini ifade etti. Rektör ayrıca, tıp sektöründeki uzmanların ve araştırma-geliştirme ile ilgilenenlerin yoğun katılım gösterdiği bir fuarın d açıldığını dile getirdi.

Fuarda, gelişmiş tıbbi cihazlar, sağlık veri analiz teknolojisi ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik yenilikçi çözümler de dahil olmak üzere çok çeşitli yeni ürünler yer aldı.

Haber: İmad Bao

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى