Hz. Abbas (a.s) Türbesi el yazması eserlerin korunması için harekete geçti

2024-09-06 07:20:35

Hz. Abbas (a.s) Türbesi’ne ait Kültür ve Düşünce İşleri Bölümü, Irak’ın Ninova kentindeki Ulema Kütüphanesi'nin yönetim kadrosu için el yazması eserlerin korunmasına yönelik bir eğitim vermeye başladı.

Bölüme ait El-Fadl El Yazması Mirasının ve Belgesel Arşivlerin Korunması ve Saklanması Merkezi Restorasyon Bölümü Müdürü Latif Abduzzehra, kütüphanelerde çalışan personelin yeteneklerini geliştirmek ve yazma eser mirasını korumak amacıyla bir dizi kurs düzenlediklerini dile getirdi.

Kerbela Ajansı’na açıklamada bulunan Abduzzehra, Ninova’da dört gün süren kursta el yazmalarındaki hasarların tespiti, onarımı ve bakımının nasıl yapılacağı gibi birçok konuda eğitim verildiğini dile getirdi.

Ulema Kütüphanesi Müdürü Seyyid Rıdvan Bedir de söz konusu eğitimle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bu kurs, merkez olarak insani ve teknik deneyimlerden yararlanmamız için düzenlendi. Kurs, el yazması eserleri nasıl koruyacağımız,  hasarlarını ve bakımlarını nasıl yapacağımızı öğrendiğimiz önemli bir bilimsel deneyim oldu” dedi.

Haber: İmad Bao

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى