Koreli merkezle anlaşma imzalandı: İmam Hüseyin (a.s) Türbesi ileri gen tedavisi teknolojisini Irak’a taşıyor

2024-09-03 10:41:25

İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’ne ait Sağlık ve Tıp Eğitimi Kurumu Başkanı, Güney Kore'deki uzmanlaşmış merkezleri ziyaret ederek, genetik tedavi üretimine yönelik seçkin teknolojilerin Irak'a aktarılması amacıyla onlarla işbirliği ufuklarını açtıklarını dile getirdi.

Sağlık ve Tıp Eğitimi Kurumu Başkanı Dr. Haydar el-İbadi, Kerbela Uluslararası Ajansı'na verdiği demecinde, kurum heyetinin Güney Kore'deki uzman merkezlerden biriyle, gen terapisi üretimindeki ileri teknolojinin Irak'a aktarılması konusunda bir anlaşma imzaladıklarını kaydetti.

Dr. İbadi "Gen ve hücre tedavisi, hastanın kendi bağışıklık hücrelerine özel laboratuvarlarda işlemler yapılarak gerçekleştirilen ve ülkedeki insanlara hizmet etmek amacıyla büyük bilimsel atılımlar elde etmeye başladı” açıklamasında bulundu.

Dr. İbadi sözlerine şöyle devam etti:

“Bu anlaşmalar, İmam Hüseyin Türbesi'ne bağlı Sağlık ve Tıp Eğitimi Kurumu'na bağlı özel hastanelerde hastaların ve tedavilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak.

Birkaç yıl önce yüksek iyileşme oranlarıyla kan kanserini tedavi etmeye başlayan (CAR-T) hücreleri, şimdi lenfoma hastalıklarının tedavisine de girmiştir. Aynı zamanda, pankreas, mide ve karaciğer gibi bazı karmaşık tümör türlerinin tedavisinde de kullanılmaktadır.”

Haber: İmad Bao – Kerbela Uluslararası Ajansı

Çeviri: Merve 

العودة إلى الأعلى