Erbain ziyaretinde 81 binden fazla ziyaretçi kültürel etkinliklerden istifade etti

2024-09-02 09:08:58

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin İnsan Kaynaklarını Geliştirme Departmanı, İmam Hüseyin'in (a.s.) Erbain ziyareti sırasında sağlanan kültürel faaliyetlerden yararlanan toplam ziyaretçi sayısını açıkladı.

İnsan Kaynaklarını Geliştirme Departmanı Başkanı Muhammed Hamza el-Kenani, bu aktivitelere ilişkin yaptığı açıklamasında, bu yıl ziyaretçiler için hazırlanan kültür duraklarından yararlananların sayısının geçen yılı yaklaşık %60 oranında aştığını dile getirdi.

Hüzeynî Parmak İzi gibi faaliyetlerden yaklaşık 36 bin ziyaretçinin faydalandığını ifade eden Kenani, “Erbain Postası etikliğinden 6 binden fazla ziyaretçi yararlanırken Emrine Amade etkinliği ise 17 binden fazla ziyaretçiye ulaştı" açıklamasında bulundu.

Kültürel etkinlikler arasında 10 binden fazla kişinin katıldığı çeşitli kültürel içerikler sunulan Erbain yarışmasının da yer aldığını belirten Kenani “Bu yıl ziyaretçi memnuniyeti anketinden yararlananların sayısı ise geçen yıla göre üç kat arttı ve bu yıl 19 binden fazla kişi faydalandı" dedi.

VR teknolojisi kullanılarak sunulan sanal gerçeklik faaliyetinden 6 binin üzerinde ziyaretçinin faydalandığını aktaran bölüm başkanı, tüm etkinliklerden faydalanan toplam ziyaretçi sayısının da 81 binin üzerine çıktığını kaydetti.

Haber: Emir el-Musevi

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

العودة إلى الأعلى