Erbain’in ardından... İmam Hüseyin (a.s) Türbesi Kerbela’yı temizliyor

2024-08-31 07:32:05

İmam Hüseyin Türbesi’ne ait Dış Hizmet Departmanı, Erbain ziyaretinin tamamlanmasının ardından Necef yönünden Kerbela’ya doğru giriş yapılan bölgelerde temizlik çalışmalarına katılıyor.

Bahsi geçen bölümün başkanı Emir Muhammed Ali Nasrallah, Merce-i Âla Temsilcisi Şeyh Abdulmehdi el-Kerbelai’nin, Erbain ziyareti törenlerinin sona ermesi ve Eski Şehir, El-Hair El-Hüseyni ve Harem-i Şerif bölgelerinin çevresindeki temizlik kampanyasının tamamlanmasının ardından, Kerbela Belediyesinin şehrin eksenlerindeki temizlik kampanyasına katkı sağlanması talimatını verdiğini belirtti.

Nasrallah İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nin resmi web sitesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Temizlik kampanyası Necef-i Eşref yönünden Kerbela kentine doğru giriş bölgelerini içeriyor. Bölümümüzün personeli, Hamza Al-Sagir Caddesi'nden el-Kefîl Hastanesi'ne, İmam Hasan El-Mücteba (a.s) Ziyaretçi Şehri ve Ya Hüseyin Yolu'na kadar uzanan geniş bir temizlik kampanyasına katıldı.”

İki gün boyunca devam eden temizlik çalışmalarına hem personel hem de özel temizlik araçları ile katıldıklarını belirten yetkili, bu çalışmanın şehrin en güzel görüntüsüne kavuşması için Kerbela Belediye Müdürlüğü'ne destek ve yardımcı olmak amacıyla gerçekleştiğini belirtti.

İmam Hüseyin (a.s) Türbesi, tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarına istisnasız bir şekilde sınırsız destek sağlamaktadır.

Haber: Fellah Hasan es-Sadi

Editör: Faris eş-Şerifi

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى