Sekizinci Uluslararası Erbain Konferansı başladı

2024-08-28 10:17:25

İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’ne ait Kerbela Araştırma ve İnceleme Merkezi, Hüseyn-i Şerîf Avlusu’nda yer alan Hatem’ul Enbiya Salonu’nda Sekizinci Uluslararası Erbain Ziyareti Konferansı faaliyetlerinin açılışını gerçekleştirdi.

Merkezin Müdürü Abdulemir el-Kureyşi, bu yıl “Arba'in Ziyareti: İnsan ve Medeniyet Üzerine Küresel Yaklaşımlar” başlığıyla düzenlenen konferansa ilişkin Kerbela Ajansı’na açıklamada bulundu.

Kureyşi konferansa aralarında Almanya, Malezya, Hindistan, Pakistan ve diğer ülkelerin de bulunduğu 35 ülkeden 100'ün üzerinde uluslararası ismin katıldığını belirtti.

 Konferansın, Erbain ziyaretinin sorunlarını ve zorluklarını teşhis etmeye çalışan akademik bir etkinlik olduğunu dile getiren Kureyşi, “Erbain ziyareti sırasında kalabalık ve çevre gibi ziyarete etki eden zorluklara ve sorunlara çözüm bulmak için uygun bilimsel çözümler bulmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konferans için 148’in üzerinde araştırma başvurusu aldıklarını dile getiren Kureyşi, “Bu araştırmalardan 100 tanesi kabul edildi, geri kalan bildiriler bilimsel düzenlemelere ve konferans temalarına uymadığı için reddedildi” açıklamasında bulundu.

Haber: Emir el-Musevi

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى