Erbain yolunda çocuklara yönelik eğitici rehberlik hizmeti

2024-08-23 06:40:21

İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Ailelere Yönelik Rehberlik Bölümü personeli, Babil Kerbela yolundaki Erbain yürüyüşüne katılan çocuklara yönelik rehberlik ve bilgilendirme programı başlattı.

“Hüseyin'le gelişiyoruz” başlığıyla düzenlenen rehberlik programında 18 yaş altı çocuklara dini ve toplumsal yaşama dair eğitim veriliyor.

Ailelere Yönelik Rehberlik Bölümü’nün Medya Şubesi sorumlusu Meysem Abbud İbrahim bu hizmetle ilgili Kerbela Uluslararası Ajansı’na yaptığı açıklamada, önceden hazırladıkları görsel içeriklerle çocuklarda kalıcı bir iz bırakmayı amaçladıklarını söyledi.

İbrahim, hazırlanan eğitici görseller ve boyama kitapları yoluyla çocuklara sokakları temiz tutmak, yaşlılara yardım etmek, Ehlibeyti (a.s) sevmek ve özgürlerin menzili İmam Hüseyin’e (a.s) doğru yürüme adabı gibi birçok konuda basit ancak etkili bir şekilde yol gösterildiğini dile getirdi.

Programa ailelerden ve çocuklarından yoğun bir katılım gerçekleştiğini belirten yetkili, katılımcıların çocukları önemseyen ve onları doğru şekilde yetiştirmeye özen gösteren İmam Hüseyin (a.s) Türbesi yönetimine teşekkürlerini ilettiklerini aktardı.

Haber: İmad Bao

 Çeviri: Merve Soydaş Gök

Fotoğraf: Seccad el-Amidi

Attachments

العودة إلى الأعلى