Kerbela savaşından Aksa Tufanı’na… Dünya halkları Gazze için Kerbela’da buluştu

2024-08-20 09:02:53

Hüseynî kıyamın başlangıç noktası olan Kerbela, Uluslararası Aksa Çağrısı Konferansına ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl “Kerbela Savaşı’ndan Aksa Tufanı’na… İradenin zulme karşı zaferi” sloganıyla organize edilen konferans, Filistin destekçilerinin yanı sıra medyada büyük ilgi gördü.

Arap Dijital Ekonomi Birliği Genel Sekreteri ve Arap Gençlik Kongresi Üyesi Dr. Ahmed Ebu Davud, “Kerbela, Gazze'yi desteklemek için dünyayı bir araya getiriyor. Kerbela'daki savaş, dünya halklarının insanî özgürlük mücadelesini ve zulme ve köleliğe karşı duruşunu temsil ediyor” açıklamasını kullandı.

Ebu Davud sözlerine şöyle devam etti:

“Konferans, Gazze ve Kudüs'ü desteklemek için direnişin başlattığı kampanya kapsamında düzenlenmektedir. Bu konferansa dünyanın dört bir yanından, tüm kıtalardan, özellikle de Gazze ve Filistin halkına yönelik Siyonist işgal suçları hakkında Uluslararası Mahkeme'ye dava açan Güney Afrika'dan gelen kişilerin de katıldığı bir etkinliktir.”

Konferansın dünya halklarına güçlü bir mesajı temsil ettiğine işaret eden Ebu Davud, “Konferans, bugün Filistin değerleriyle bağlantılı olan insani özgürlük ve zulme karşı direniş değerlerinin sembolü olan Hüseynî Erbain ziyareti ile aynı zamanda düzenlenmiştir” sözlerini kullandı.

Haber: İbrahim el-Uyuni

Çeviri: Merve Soydaş Gök  

 

 

 

العودة إلى الأعلى