20 yıldır değişmeyen gelenek… Hüseynî hizmet alayları Güney Irak’tan Kerbela’ya kadar ziyaretçileri ağırlıyor

2024-08-19 09:50:50

Irak’ın güneyindeki hizmet alayları, Kerbela yolu boyunca İmam Hüseyin’in (a.s) Erbain ziyareti için yürüyüşü yapan ziyaretçilerin, yiyecek, içecek ve dinlenme gibi çeşitli ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşılıyor.

Kerbela halkından hizmet alayı sahibi olan Hüseyin Muhammed Kazım, Erbain dönemi boyunca İmam Hüseyin (a.s) ziyaretçileri için günlük 500 kg pirinçten pilav yapıldığı ve yanında çeşitli yiyeceklerle birlikte ikram edildiğini söyledi.

Kerbela Ajansı’na açıklama yapan Kazım, hizmet alayının 2003 yılında Sahib-i Zaman (s.a) caddesinde kurulduğunu ve şu anda Beyn’ul Haremeyn-i Şerifeyn bölgesinde hizmet vermeye devam ettiklerini belirtti.

Muharrem ayının ilk gününden itibaren ziyaretçilere hizmet verdiklerini aktaran alay sahibi, İmam Hüseyin (a.s) ziyaretçileri için yıllık olarak yaklaşık 100 milyon Irak dinarı harcadıklarını dile getirdi.

Zikar halkından olan Hasan Ali Cabbar da 20 yıl önce kurulan Zikar hizmet alayında her yıl İmam Hüseyin’in (a.s) ziyaretçileri için Muharrem ayının 1’indnen 10’na kadar 24 saat boyunca çeşitli hizmetler verdiklerini kaydetti.  

Kerbela Ajansına açıklama yapan Cabbar, bu hizmet alayının masraflarının her yıl Erbain sonrası oluşturulan bir fonla bir yıl boyunca gönüllülerin aylık ödediği bağışlarla karşılandığını ifade etti.

Haber: İmad Bao

Çeviri: Merve Soydaş Gök

 

Attachments

العودة إلى الأعلى