Erbain için güvenlik önlemleri zirvede: 7 bin gönüllü ile patlayıcı tespit çalışmaları

2024-08-19 07:43:26

İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Düzeni Koruma Bölümü, Erbain ziyaret töreni sırasında Kerbela'ya gelen ziyaretçilerin güvenliğine yönelik tüm hazırlık ve prosedürlerin tamamlandığını duyurdu.

Bahsi geçen bölümün başkanı Resul Feddale, Kerbela Uluslararası Ajansı’na yaptığı açıklamasında, Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Şeri Mütevelli Ofisi tarafından onaylanan ziyaret planının uygulanmaya başlandığını belitti.

Belirlenen ziyaret planı kapsamında güvenlik, organizasyon, insani yardım gibi çeşitli başlıklarda hizmet verileceğini belirten Feddale, “Bu plana Emniyet Müdürlüğüyle birlikte Irak'ın tüm valiliklerinden 7 binden fazla gönüllü katılıyor ve gönüllüler ihtiyaca göre çeşitli noktalara yerleştiriliyor" dedi.

Patlayıcı Tespit Birimi’nin tüm hazırlıklarını tamamladığını vurgulayan bölüm başkanı, Irak İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile birlikte, Bağdat Sakar güçlerinden bir ekibin patlayıcı tespit çalışmalarına katıldığı ve tüm alanın tarandığını bildirdi. Feddale, İçişleri Bakanlığı ile işbirliğinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’ne ait Sivil Savunma Şubesi ise, Kerbela Valiliği Sivil Savunma Müdürlüğü ile yakın işbirliğinde, Kerbela şehrinin çeşitli bölgelerine ve ziyaretçi otellerinin yakınlarına çok sayıda itfaiye aracı konuşlandırılarak ziyaretçilerin güvenliği için tüm önlemlerin alındığını bildirdi.

Planlama Dairesi’nin türbenin dış ve iç bölümler ile ilgili hazırlanan plana göre ziyaretçilerin avlu içi ve avlu dışı hareketini düzenlemek için tüm hazırlıklarını tamamladığına işret eden bölüm başkanı, haremin içinde özel ihtiyaç sahibi kişiler için özel koridorlar bulunacağı ve bu koridorlar belirli zamanlarda sadece ziyaret amacıyla açılacağını dile getirdi.

Haber: Emir el-Musevi

Çeviri: Merve Soydaş Gök

 

العودة إلى الأعلى