Erbain’de ziyaretçilerin güvenliği 1827 kamera ile takip ediliyor

2024-08-17 06:59:17

İmam Hüseyin (a.s) Türbesine ait Düzenin Korunması Bölümü, Kerbela’da bu yıl Erbain ziyaretçilerinin güvenliği için 1827 adet yapay zeka destekli kameranın kullanıldığını duyurdu.

Düzenin Korunması Bölümü’ne bağlı Elektronik Gözlemleme Şubesi yetkilisi müh. Nusayr Abdulemir Yahya Kerbela Ajansı’na yaptığı açıklamada, bu yıl Erbain ziyaretlerini takip etmek için  yenilenen bölgelere 100’den fazla kamera yerleştirildiğini ifade etti.

Yahya, bunun yanı sıra Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’ne giden cadde ve köprülere de farklı kameralar yerleştirildiğini belirterek, El-Akile Avlusu ve Tel Zeynebiye projelerine de şehrin giriş ve çıkış güvenliğini sağlamak amacıyla kameraların yerleştirildiğini bildirdi.

Kıble Caddesi ve Cumhuriyet Caddesinde belirlenen eksenlere de 100'e yakın kamera yerleştirildiğini aktaran yetkili, toplam kamera sayısının 1827’ye ulaştığını kaydetti.

Yahya bu kameralar aracılığıyla, Erbain ziyareti sırasında kayıp kişiler, hırsızlık olayları ve diğer pek çok güvenlik olayını tespit etmek amacıyla yüz tanıma teknolojisinin kullanıldığı modern bir elektronik gözetim sisteminin faaliyette olduğunu söyledi.

Haber: İmad Bao

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

العودة إلى الأعلى