Kızılay, Erbain için 2 binden fazla personelini seferber etti

2024-08-15 19:03:36

Irak Kızılay Derneği, İmam Hüseyin'in (a.s.) Erbain ziyaretçilerine acil yardım ve tıbbi hizmetler sunmak için tüm çalışanlarını ve kaynaklarını seferber etti.

Kızılay Şube Müdürü Fellah Muhammed Rıza, derneğin her yıl milyonlarca ziyaretçinin Kerbela’ya akın ettiği Erbain ziyareti için özel operasyon odası oluşturulduğunu bildirdi.

Plana Irak Kızılay'ından 2 binden fazla personelin katıldığını belirten Rıza, çalışmalar kapsamında ilk yardım, sağlık rehberliği, sedye taşıma, kayıp merkezleri ve Kerbela'ya giden yollarda temizlik çalışmaları yapıldığını belirtti.

Kızılay Şube Müdürü, Kerbela’da hastaları tahliye amacıyla şehir merkezi ve ana yollara 26 ambulans konuşlandırıldığını belirterek, bu ambulansların acil vakaların şehir sağlık müdürlüğü ile koordineli olarak hastanelere ve sağlık merkezlerine taşınması ve gezici ekiplere bandaj malzemeleri ve ilk yardım çantalarının sağlanması görevini üstlendiğini ifade etti.

Rıza konuşmasının devamında, "Irak Kızılayı Derneği, ziyaret süresi boyunca ziyaretçilerin taşınması için lojistik desteğin bir kısmını sağlamak amacıyla 50 taşıma aracı ve çeşitli yük kapasitelerine ve boyutlara sahip araçlar temin etti" açıklamasında bulundu.

Haber: İbrahim el-Uyuni

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

العودة إلى الأعلى