İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nden Erbain ziyaretçilerine günlük 35 bin porsiyon yemek ikramı

2024-08-15 18:42:03

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Misafirhane Bölümü, Erbain ziyareti için Kerbela şehrine gelecek olan ziyaretçilere yönelik ikram planını hazırladı .

Misafirhane Bölümü Başkan Yardımcısı Muhammed İbrahim, hazırlıklara ilişkin Kerbela Ajansı’na verdiği demecinde İmam Hüseyin'in (a.s) Erbain ziyareti sırasında gıda dağıtım noktaları aracılığıyla yapılacak ziyaret ikram planının bugün uygulanmaya başlandığını belirtti.

İbrahim, İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nin haremi yakınındaki merkezler başta olmak üzere, ülkenin kara sınırı üzerinden gelen ziyaretçiler için de Zurbatiye sınır kapısı ve Şalamce sınır kapısında gıda dağıtım noktalarının bulunduğunu bildirdi. Ayrıca gün boyunca türbenin içi ve dışında çok sayıda noktada ziyaretçilere su dağıtılacağı belirtildi.

Çoğu dağıtım noktasının, meyve suları, içecekler ve meyve dağıtımına ek olarak günde üç öğün yemek servisi yapmaya başladığı belirten yetkili, “Dış dağıtım noktalarında günlük olarak sunulan yemek sayısı, ziyaretçilerin talebine göre belirlenmektedir. İç dağıtım noktalarında ise günlük 35 bin porsiyondan fazla yemek ikram edilmektedir” açıklamasında bulundu.

Haber: Emir el-Musevi

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى