Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi, iç ve dış avluları Erbain ziyaretçileri için hazırlıyor

2024-08-15 07:29:58

İmam Hüseyin (a.s) Türbesi'ne ait Avlunun Bakımı ve Koruma Bölümü, Erbain ziyaretçilerini kabul etmek için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Bahsi geçen bölümün Başkanı Fadıl Ebu Dakka, Kerbela Ajansı’na yaptığı açıklamada “Bölüm, İmam Hüseyin ‘in Erbain ziyaretçilerine hizmet vermek amacıyla hizmet ve güvenlik hazırlıklarını tamamladı. Aziz ziyaretçilerin giriş ve çıkışları için yeni kapılar açıldı” ifadesini kullandı.

Dış avlu alanlarının tüm birleşim noktalarında devriyeler bulunduğunu belirten Dakka, kentteki tüm güvenlik birimleri ve türbeye ait güvenlik bölümleri ile organize bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi.

Dakka Erbain ziyaretçileri için yapılan hazırlıklarla ilgili şunları kaydetti:

“İmam Hüseyin (a.s) Türbesi tarafından şehrin dışında, bir dizi okul ziyaretçiler için tahsis edildi. Bu okulların klima, soğuk su, yatak, bakım ve koruma dahil olmak üzere aziz ziyaretçilerin barınması için gerekli tüm ihtiyaçlar karşılandı. Kadınlar ve erkekler için tahsis edilen çadırlar da, mümkün olan en fazla sayıda ziyaretçiyi ağırlayabilecek şekilde hazırlandı.”

Bölüm başkanı sözlerini şöyle tamamladı:

“Bölümümüz, İmam Hüseyin’in (a.s) çeşitli kentlerden gelen 3 bin 350 gönüllü ile birlikte, Erbain ziyaretçilerine hizmet verebilmek için tüm personel ve kadrolarını seferber etti.”

Haber: İmad Bao

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى