20 milyondan fazla ziyaretçiye elektrik nasıl sağlanıyor?

2024-08-14 09:00:35

Kerbela’daki Fırat el-Avsat Elektrik Dağıtım Genel Müdürlüğü, milyonlarca ziyaretçinin gelmesi beklenen Erbain ziyareti sırasında verilecek hizmet planını açıkladı.

Şirketin Genel müdürü Müh. Sermed Ali el-Avadi, önceki yıllarda gerçekleşen milyonluk ziyaretler sırasında edinilen deneyimlerle,  elektrik dağıtım şirketinin teknik ve mühendislik kadrosunun, Erbain ziyareti sırasında elektrik şebekelerinde meydana gelebilecek arızaları hızlı bir şekilde tespit etmek, onarmak ve elektrik hizmetini iyileştirmek için gerekli hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Avadi, ziyaret sırasındaki elektrik faaliyetlerini takip etmek, elektrik şebekesini ve bununla ilgili tüm faaliyetleri ve çalışan personeli yönetmek için bir operasyon odası oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

Valilik, ilgili daireler, kontrol merkezi ve ortak koordinasyon merkezi ile koordineli bir şekilde çalışma yaptıklarını belirten Avadi, “Bu koordineli çalışma sonucu şube personeli daha önceden hazırlanmış bir plan doğrultusunda çalışmalara başlamıştır. Bu plan, ziyaret süresince elektrik akımının istikrarını sağlama amacını taşımaktadır. Bakım açısından ise il, 8 ana bölgeye ayrılmıştır” açıklamasında bulundu.

Avadi ayrıca aziz ziyaretçilerin taşınmasına yönelik araçların park edilmesi için sokak ve meydanların dış ve iç aydınlatmalarının denetlenmesi ve onarılması amacıyla özel ekipler oluşturulduğunu dile getirdi.

Haber: Emir el-Musevi

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى