Kerbela’ya giden yollarda kültürel ve dini etkinlikler

2024-08-13 10:48:27

İmam Hüseyin (a.S) Türbesi İnsan Kaynaklarını Geliştirme Dairesi Başkanlığı, Erbain ziyareti sırasında Kerbela'ya giden ziyaretçilerin dini ve kültürel farkındalığını artırmaya yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyor.

İnsan Kaynaklarını Geliştirme Dairesi Başkanı Muhammed el-Kenani, Kerbela Ajansı’na yaptığı açıklamada, “tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, Kerbela'nın üç ana güzergahında, Kerbela-Necef, Kerbela-Babil ve Kerbela-Bağdat yollarında ziyaretçi kültür durakları kurulmuştur” sözlerini kullandı.

Bu durakların “Hüseynî parmak izi” gibi birçok farklı faaliyeti barındırdığını belirten yetkili, bu parmak izinin daha çok ziyaretçi ile İmam Hüseyin (a.s) arasında yapılan bir anlaşma gibi olduğunu belirtti.

Bahsi geçen etkinlikler kapsamında ziyaretçilere sunulan hizmetlerin daha çok ahlaki yön ile ilgili olduğunu belirten Kenani, “Ziyaretçiden talep edilen bu parmak izi, dini ve kültürel farkındalığı artırmayı amaçlamakta olup, en önemli içeriklerinden biri de temizliğe bağlılık ve namazları belirlenen vakitlerde kılmaya bağlılık anlaşmasıdır” dedi.

Haber: emir el-Musevi

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى