Aksa Çağrısı Konferansı için gelen heyet Kerbela’da karşılandı: “Mazlumlara destek olmalı ve işgal rejiminin suçlarına karşı taraf olmalıyız”

2024-08-12 14:26:49

Merce-i Âla Temsilcisi Şeyh Abdulmehdi el-Kerbelai, bugün uluslararası Aksa Çağrısı Konferansı için Kerbela’ya gelen heyetleri kabul etti.

Kerbelai, karşılama sırasında “Herkesin haklının yanında yer alması, mazlumu savunması, mazluma destek vermesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Şeyh Kerbelai sözlerinin devamında “İşgal rejimi tarafından en korkunç suçlara maruz kalanlara karşı tarafsız bir pozisyonda kalmamalıyız. Herkes konumu ve imkanı dahilinde elinden geleni yapmalıdır” dedi.

Mercei Âla Seyyid Sistani’nin bildirisinde işgal rejimini tüm insani değer ve yüce ilkelerden yoksun vahşi canavarlar olarak tanımladığını hatırlatan Şeyh Kerbelai, işgal rejiminin bazı ülkelerden sınırsız destek almasının, insanlığa karşı suç işleyenlere karşı uluslararası hukukun uygulanmasını engellediğini dile getirdi.

Erbain günlerini yaşarken Hz. Hüseyin’in (a.s) devriminden ilham almak ve fedakarlık, onur ve zulme boyun eğmemek gibi değerleri sürdürmek için bir ışık olarak görmenin önemine işaret eden Şeyh Kerbelai, “Aynı şekilde, bu ziyareti yaşarken, gasıp Siyonist rejimin vahşetine karşı direnişte sebat etmek, onur ve haysiyeti korumak da önemlidir. Özellikle 'Heyhat minne'z-zille' (Zillet bizden uzaktır) sloganı, Hüseynî devrimin ruhunu temsil etmektedir" şeklinde konuştu.

Kerbela Uluslararası Ajansı 

Attachments

العودة إلى الأعلى