Kerbela milyonluk Erbain ziyaretçilerini ağırlamak için hazırlanıyor

2024-08-12 11:19:08

İmam Hüseyin (a.s) Türbesi, Irak ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek olan Erbain ziyaretçilerini kabul etmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

Türbenin Bakım Bölümü Başkanı Müh. Abid el-Hasan Muhammed, hazırlıklarla ilgili Kerbela Ajansı'na yaptığı, “İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Şeri Mütevellisi Şeyh Abdulmehdi el-Kerbelai’nin talimatları doğrultusunda, Erbain matem törenlerinde ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Müh. Muhammed Kerbela’da İmam Hüseyin (a.s) ziyaretçilerinin hareket akışını düzenleyebilmek için biri Kıble Caddesi'nde diğeri Beyn’ul Haremeyn-i Şerifeyn bölgesinde olmak üzere iki köprü inşa edildiğini dile getirdi. Şuheda Caddesi bölgesinde ziyaretçiler için konaklama alanının arttırıldığını da belirten yetkili, Resul-i Azam (s.a.a) Avlusunun girişinin ise 7 bin metrekare ilave edilerek büyütüldüğünü ifade etti.

Bölüm Başkanı Kerbela’da yapılan hazırlıklara ilişkin açıklamasına şöyle devam etti:

“Ziyaretçilerin konaklaması için özel çadırlar kuruldu. Bu çadırlarda içme suyu, şebeke suyu, elektrik, ses sistemi ve emanetler için özel bölümler temin edildi. Yeni çadırlar kurularak ek alanlar açıldı, bu çadırlara su ve jeneratörler sağlandı. Buz fabrikaları ve su arıtma istasyonu da tam kapasiteyle çalıştırıldı."

Muhammed, hazırlıklar kapsamında ziyaretçileri güneşin yakıcı sıcağından korumak ve gölge oluşturmak için İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’ne çıkan caddeleri ve Beyn’ul Haremeyn bölgesini ısı yalıtımlı brandalarla kapladıklarını belirtti.

Haber: İmad Bao

Çeviri: Merve Soydaş Gök

Attachments

العودة إلى الأعلى