Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi ve Alulbeyt Vakfı işbirliğinde, Türkiye’den ilk ziyaretçi kafilesi yola çıktı

2024-08-12 09:14:47

Türkiyeli ziyaretçilerinden oluşan ilk Erbain kafilesi, Cumartesi günü Iğdır’dan Kerbela’ya ulaşmak üzere yola çıktı. Kafilede Erbain ziyaretçilerinin yanı sıra, Erbain ziyareti boyunca çeşitli hizmetlerde bulunacak olan hizmet alayları da yer aldı.

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Medya Departmanın bağlı olan İstanbul İmam Hüseyin (a.s) Merkezi Müdürü Sabah et-Talikani  “Erbain ziyaretine katılmak isteyen 200'ü aşkın Türk kardeşimiz için,  Alulbeyt vakfı ve Irak'ın İstanbul Başkonsolosluğu ile koordineli olarak ziyaret vizesi alındı” açıklamasında bulundu.

Talikani, vize almak için bekleyen yüzlerce ziyaretçiden oluşan diğer kafilelerin de vize işlemleri tamamlandıktan sonra hafta için İstanbul ve diğer kentlerden hava ve kara yoluyla yola çıkmasının beklendiğini dile getirdi.

200 kişilik kafilenin Iğdır’dan erken yola çıkmasının sebebinin, hizmet kafilelerini kurabilmek ve Sefer ayısının 20’sindeki Erbain ziyareti için sırasıyla gelen diğer ziyaretçileri kabul edebilmeyi amaçladığını belirten Talikani, İmam Hüseyin (a.s) Merkezi'nin, ziyaretçilerin ulaşımını kolaylaştırmayı amaçladığını ifade etti.

İstanbul’daki İmam Hüseyin (a.s) Kültür Merkezi, Ehlibeyt (a.s) ile ilgili önemli günlerin anılması, Türkiyeli ziyaretçilerin Irak’taki mukaddes türbelere ulaşımının kolaylaştırılması, matem meclislerine katılım sağlanması ve medya alanı ile kültürel faaliyetlere katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl Alulbeyt Vakfı ile işbirliği içinde açıldı.

İmam Hüseyin (a.s) Kültür Merkezi – İstanbul

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

Attachments

العودة إلى الأعلى