Seyyid Sistani'nin Ofisi’nden Gazze'de Tabiin Okulunu hedef alan katliama kınama

2024-08-10 13:00:41

Merce-i Âla Seyyid Sistani'nin Ofisi, İsrail işgal güçlerinin bu sabah Gazze'de 6 binden fazla sığınmacının yaşadığı Tabiin Okulu'na yönelik katliamına ilişkin bildiri yayınlandı.

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

İsrail işgal ordusu bir kez daha Gazze'de büyük bir katliam gerçekleştirmiştir. Tabiin Okulu'nda sığınan yerinden edilmiş ve evsiz insanları hedef alarak çok sayıda masum sivilin şehit olmasına ve yaralanmasına yol açmıştır. Bu korkunç suç, on ayı aşkın süredir devam eden suç zincirine eklenmiştir.

Son dönemde, işgale karşı direnişteki önde gelen liderleri hedef alan hain suikast operasyonları da gerçekleştirilmiş ve bunların (liderlerin) bazıları şehit edilmiştir. Bu eylemlerle bölgedeki bazı ülkelerin egemenliği ihlal edilmiş ve böylece - Allah korusun - gerçekleşmesi halinde bölgedeki çeşitli ülkeler ve halkları için felaketle sonuçlanabilecek büyük çatışmaların riskleri artmıştır.

Tüm insani değerlerden ve yüce ilkelerden sıyrılmış insan canavarları tarafından işlenen bu iğrenç suçları kınamak için kelimeler yetersiz kalmaktadır. Ne yazık ki, bu kişiler bazı büyük devletlerin sınırsız desteğini almakta ve bu da insanlığa karşı suç işleyenlere yönelik uluslararası yasaların uygulanmasını engellemektedir.

Bir kez daha dünyayı bu korkunç vahşete karşı durmaya ve işgal güçlerinin Filistin halkına daha fazla zarar verme planlarını uygulamaktan vazgeçirmek için harekete geçmeye çağırıyoruz. Ayrıca İslam ülkelerini - özellikle - aziz Gazze'deki soykırım savaşını durdurmak için baskı yapmak ve oradaki değerli halkına daha fazla yardım sağlamak için birleşmeye ve dayanışmaya davet ediyoruz.

Güç ve kudret ancak Aliyy-i Azîm olan Allah'ındır.

Seyyid Sistani Ofisi - Necef-i Eşref

Hicri 5 Safer 1446 / Miladi 10 Ağustos 2024

العودة إلى الأعلى