Irak Bakanlar Kurulu’ndan Erbain kararı

2024-08-08 13:24:07

Irak Bakanlar Kurulu, dün gerçekleştirilen son oturumunda, önümüzdeki yıllarda milyonlarca ziyaretçinin ağırlandığı dönemlerde hizmet etkinlikler için sürdürülebilir çözümler getirmeyi amaçlayan bir dizi karar aldı.

Kurul, milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan etkinlikler için altyapı projelerine, sınır kapılarının geliştirilmesi ile güncellenmesine ve engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik bütçe ayırdı.

İçişleri Bakanlığı ise Erbain ziyaretini güvence altına almak için plan ve hazırlıklarına erkenden başladı.  Geçen yılın plan ve güvenlik ile istihbarat birimlerinin görüşlerini analiz ederek hazırlanan bu yılki planda, tüm güvenlik ve istihbarat güçleri için sorumlulukları açıkça belirlendi ve hizmet planıyla uyumlu hale getirildi.

Sağlık Bakanlığı, bu yılki planının üç eksenden oluştuğunu açıkladı: Birincisi önleyici ve bilinçlendirme, ikincisi acil yardım ve acil hizmetler, üçüncüsü ise sabit ve gezici sağlık birimleri ve hastaneler.

Bakanlığın açıklamasına göre, Erbain ziyareti için hazırlanan sağlık planı şu anda Basra'da başladı ve ziyaretçilerin Kerbela'ya doğru yürüyüşüyle eşzamanlı olarak kademeli şekilde devam edecek.

Haber: Ali Fadıl

Çeviri: Merve Soydaş Gök


العودة إلى الأعلى