IŞİD'in Ezidilere yönelik soykırımı anılıyor

2024-08-03 13:28:39

Irak'ın Ankara, Yeni Delhi, Cidde, Dublin ve Abu Dabi'deki temsilcileri, IŞİD terör örgütünün işlediği soykırımın onuncu yıl dönümünü andı. Anma töreninde IŞİD terör örgütünün Irak’ta Ezidi kökenli vatandaşlara karşı işlediği zulüm ve vahşet hatırlandı.

Irak’ın Ankara Büyükelçisi Macid el-Laşmavi, bu korkakça eylemlerin dünyanın şahit olduğu en iğrenç suçlar arasında olduğunu değerlendirerek, hükümetin Ezidi kadınlara yönelik yasaların yürürlüğe konması da dahil olmak üzere Ezidi vatandaşlar için adalet sağlama yönündeki çabalarını vurguladı.

Öte yandan Irak'ın Yeni Delhi Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nizar Marcan ise, Irak ordusunun ve tüm güvenlik güçlerinin ülkeyi IŞİD teröründen kurtarmak için gösterdiği fedakarlığa değinerek, terör örgütünün Irak halkına karşı işlediği suçları hatırlattı.

Bu bağlamda Irak’ın Cidde Başkonsolosu Muhammad Samir de düzenlenen anma törenin yaptığı konuşmada “Bu suçlar, gelecek nesiller ve dünya için terör örgütlerinin alçakça eylemlerine tanıklık edecektir” dedi.


العودة إلى الأعلى