Kerbela’da İnsan hakları konulu kültür etkinlikleri sona erdi

2024-08-03 13:10:39

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi, çok sayıda düşünür, dini ve kültürel şahsiyetin katılımıyla onuncu Uluslararası İmam Seccad (a.s) kültür etkinliklerini tamamladı.

Festivalin Hazırlık Komitesi Başkanı Cemaleddin eş-Şehristani, “İmam Seccad'ın (a.s) sosyal, ahlaki ve insani mirasını anmak amacıyla düzenlenen küresel festivalde, çeşitli etkinlikler ve İslam dünyasından ve diğer ülkelerden gelen önemli şahsiyetlerin katıldığı araştırma oturumları düzenlendi” açıklamasında bulundu.

Araştırmacıların, insanlık tarihinde derlenmiş ilk insan hakları yasası olarak kabul edilen insan hakları mesajının tüm insanlığın hayatındaki önemine değindiğini belirten Şehristani, bu mesajın insanın Rabbi, kendisi ve toplumu ile olan üçlü ilişkisini içerdiğini dile getirdi.

Şehristani, üç gün süren uluslararası kültür etkinliklerinde, Iraklı ve Arap şairlerin İmam Seccad'ın (a.s) insan hakları ve özgürlüğü savunan ilke ve değerlerini somutlaştıran şiirlerinin okunduğunu belirtti.

Hazırlık komitesi başkanı, Tunuslu Zeytuniyye, Mısırlı Ayn eş-Şems, Lübnan Üniversitesi ve Şam Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu uluslararası üniversitelerin katılımına sahne olan festivalde ayrıca uluslararası kitap fuarı ve hikaye yarışmaları düzenlendiğini kaydetti.

Haber :Riyad el-Esedi

Çeviri: Merve Soydaş Gök




العودة إلى الأعلى