Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi Genel Sekreteri: İsrail'i desteklemek insan haklarının ihlalidir

2024-08-03 11:12:39

İmam Hüseyin (a.s) Türbesi Genel Sekreteri Hasan Reşid El Abayeci, Uluslararası Seccad Kültür Etkinliklerinin kapanışında yaptığı konuşmada, Siyonist rejimi Filistin'e yönelik savaşında onu destekleyen ülkeleri kınadı.

Bazı ülkelerin insan hakları konusunda övündüğünü ancak bu hakların tek bir maddesini bile uygulamaktan uzak olduklarını vurgulayan Abayeci, “Bu ülkeler, insanlığa karşı işledikleri korkunç suçlar ve en kötü şekilde insan haklarını ihlal ettikleri için kendilerini suçlamalı ve hesap vermeliler. Bu ihlaller ve suçlar, insanlığın yüz karası haline gelen ve tarihte eşine rastlanmayan bir vahşetle gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı.

Abayeci sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün Filistin halkının yönelik çocuk ve kadın cinayetleri, evlerinin yıkılması, yerlerinden edilmeleri, açlık, susuzluk ve hastalıkların yayılması gibi felaketler kimse için bir sır değildir. Gasıp Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde her gün gerçekleştirdiği barbar ve vahşice terör eylemleri yürekleri kanatmaktadır. 

İnsan haklarını savunduklarını iddia eden ve övünen ülkelerin de desteğiyle, İnsan Hakları Beyannamesi'nden bu yana imzaladıkları uluslararası hukuk ve anlaşmaları unutan Araplar sadece uzaktan izleyip diğer ülkelere ve halklara üstünlük taslamakla yetinmektedirler. Son Peygamber Hz. Muhammed’in (s.a.a) onların ırkından gelmiş olmasıyla diğer milletlere karşı övünen Araplar, Gazze ve Kudüs’te halkların öldürülüp yerlerinden edildiğini görmezden geliyor.”

Haber: Riyad el-Esedi

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

العودة إلى الأعلى