İmam Hüseyin (a.s) Türbesi Onuncu Uluslararası Seccad Kitap Fuarı'nı açıyor

2024-07-31 13:31:58

Hz. Hüseyin (a.s) Türbesi’nin Medya Bölümü’ne bağlı olan Fuarlar Şubesi, Uluslararası Seccad Kitap Fuarı'na katılmak için hazırlıkların tamamladığını duyurdu. Fuarda mukaddes türbelere ait yayınevlerinin yanı sıra, Iraklı, Arap ve uluslararası birçok yayınevinin standı yer alacak.

Hz. Hüseyin (a.s) türbesi yönetimi tarafından organize edilen fuar bugün, İmam Seccad’ın (a.s) şehadet yıl dönümü ile eş zamanlı olarak İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nin yakınındaki Tell-i Zeyneb-i bölgesinde açılıyor

Kitap fuarına ilişkin Kerbela Ajansı’na demeç veren Fuarlar Bölümü yetkilisi Ali Mamise, “İmam Hüseyin (a.s) Türbesi, 31 Temmuz tarihinde başlayarak on gün boyunca devam edecek olan İmam Seccad (a.s) Kitap Fuarı için tüm hazırlıkları tamamladı"  dedi.

Bu kitap fuarının, İmam Seccad'ın (aleyhisselam) ele aldığı bilimleri, kavramları ve insani ve sosyal hakları yaymayı amaçladığını belirten Mamise, bölümün düşünce, kültür, medya, dini ve diğer alanları kapsayan 450 çeşitli yayını sunacağını aktardı.

İmam Hüseyin (a.s) Türbesi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen İmam Seccad Kitap Fuarı, İmam Zeynel Abidin bin Hüseyin'in (a.s) kişiliğini ve onun insan hakları konusunda yaptığı vurguyu öne çıkarmayı amaçlamaktadır.

Haber: İmad Bao

Çeviri: Merve Soydaş Gök 

العودة إلى الأعلى